Фулъм се класира за четвъртия кръг на турнира за ФА Къп, след като се наложи с 2:0 над втородивизионния Хъл Сити. Лейвин Курзава откри в 37-ата, а Даниел Джеймс оформи крайния резултат в четвъртата минута от добавеното време.

Още в четвъртата минута „тигрите“ можеха да открият резултата, когато Боби Рийд сбърка и предостави шанса на Харви Вейл да излезе сам срещу Марек Родак, но топката мина встрани от вратата.

Gulliver/GettyImages
37 снимки

След това обаче лондончани взеха предимство и създадоха няколко чисти положения, които обаче бяха пропилени от Андреас Перейра. Те обаче откриха резултата в 37-ата минута. Тогава Том Кеърни стреля отлично с левия крак пред наказателното поле, вратарят Мат Инграм спаси, но Лейвин Курзава беше на точната позиция и отблизо направи точна добавка – 0:1.

През втората част гостите продължиха да атакуват, но нов гол не падаше. Малко преди края на редовното време Родак трябваше да се намесва при опасен удар с глава на Оскар Еступинян.

Все пак „котиджърс“ подпечатаха успеха си в четвъртата минута от добавеното време, когато след една изритана напред топка не беше овладяна по най-добрия начин от капитана на Хъл Люи Койл и позволи на бързия Даниел Джемйс да му я отнеме, след което напредна и на празна врата, след като и вратарят на домакините се бе включил в предни позиции, реализира за крайното 0:2.

Жребият за следващата фаза е в неделя от 18:00 часа.