Отборът на Фулъм е последният тим, който изпада от английската Висша лига! „Котиджърс“ се присъединяват към тимовете на Шефилд Юнайтед и Уест Бромич Албиън, които ще се състезават в Чемпиъншип през следващия сезон.

Това стана факт след домакинската загуба с 0:2 от Бърнли в двубой от 35-ия кръг на първенството. И двете попадения паднаха през първата част.

Гостите откриха резултата в 35-ата минута, когато организираха хубава контраатака, Матей Видра получи дълъг пас в наказателното поле, преодоля защитник и подаде за Ашли Уестууд, който отбеляза в опразнената врата за 0:1.

В 44-ата минута резултатът бе удвоен. Крис Ууд направи хубаво двойно подаване с Джош Браунхил и се озова на стрелкова позиция, след което хладнокръвно реализира - 0:2.

Gulliver/GettyImages
96 снимки

През втората част Фулъм се опита да стигне до попадение, като най-близо бе Андре Замбо Ангиса, който удари греда.

В средата на второто полувреме се получи доста спорна ситуация. Вратарят на домакините Алфонс Ареола излезе извън наказателното си поле, за да пресрещне Ууд, който се откъсваше сам срещу него и в опита си да го стори игра с ръка. Главният съдия Дейвид Куут обаче не отчете това дори и след намесата на системата ВАР.

С този успех Бърнли събра актив от 39 точки и се изкачи до 14-ото място в класирането. Фулъм остава на 18-ата позиция с 27 точки и вече няма никакъв шанс да се изкачи до спасителното 16-о място, което в момента заема Саутхемптън, тъй като изостава с 10 точки от „светците“, а до края на сезона остават само 3 мача.