Фулъм разгроми с 5:0 Нотингам Форест в среща от междинния 15-и кръг в английската Висша лига. Това бе и най-изразителния успех на лондончани през сезона, с което „котиджърс“ се изкачиха на 13-а позиция в подреждането с актив от 18 точки, колкото има и Уулвърхемптън. Нотингам е 16-и с 13 точки и все повече се приближава до зоната на изпадащите.

Домакините показаха забележителна ефектиност и превърнаха в попадения пет от шестте си изстрела в очертанията на вратата.

Снимки: Gulliver/GettyImages
98 снимки

Алекс Иуоби откри резултата в 30-ата минута. Той се оказа на върха на бърза контра на Фулъм и засече отблизо центриране на Вилиан, а ударът му не остави шансове на Одисеас Влаходимос. Четири минути по-късно домакините удвоиха аванса си. Андреас Перейра изведе Хименес с хитър пас в наказателното поле и той заби топката под напречната греда.

Раул Хименес, който имаше само един гол от началото на сезона, отчая гостите рано-рано през второто полувреме. Мексиканецът технично преодоля Влаходимос, след което с пета покачи на 3:0. Интригата приключи окончателно в 74-ата минута, когато Хари Уилсън намери непокрития Иуоби и той отбеляза втория си гол в мача.

Това не беше всичко, защото в 86-ата минута Кеърни направи двойно подаване с Андреас Перейра и, останал очи в очи с Влаходимос, не сгреши за крайното 5:0.

В друг двубой от тази вечер Борнемут победи като гост с 2:0 тима на Кристъл Палас. Головете за „черешките“ отбелязаха Маркос Сенеси (25’) и Кийфър Мур (90’+1’).

Лондончани започнаха по-добре срещата и пропуснаха изгодни положения през първите десет минути, но бяха наказани в средата на полувремето, когато Сенеси от гостите засече центриране от корнер.

Снимки: Gulliver/GettyImages
77 снимки

След това играчите на Палас дадоха всичко от себе си да спечелят поне точка и създадоха над десет голови положения, но им липсваше ефективност и рядко стигаха до точни изстрели.

Това предопредели и загубата на тима от английската столица, като в добавеното време дори допуснаха втори гол в мрежата си, реализиран след засечено центриране от страна на Кийфър Мур.

В класирането двата отбора са с по 16 точки съответно на 14-ата и 15-ата позиция, с девет повече от първия под чертата Евертън.

Брайтън пък победи с 2:1 Брентфорд у дома. Гостите поведоха след гол от дузпа на Брайън Мбемо, но „чайките“ стигнаха до пълен обрат след попадение на Паскал Грос (52') и първи гол в мъжкия футбол на 18-годишния Джак Хиншълууд. Това бе едва втора победа на Брайтън в последните девет мача на отбора в първенството.

Атаките на домакините очаквано бяха по-опасни в началото, но в 25-ата минута Янелт нахлу в наказателното поле на Брайтън, Ван Хеке го задържа леко за ръката, след което германецът падна. Главният рефер посочи бялата точка, а Мбемо изпълни добре дузпата, давайки аванс на Брентфорд. Брайтън обаче успя скоро да изравни.

Снимки: Gulliver/GettyImages
83 снимки

В 31-ата минута Митома проби отляво, след което върна към Паскал Грос, който стреля малко след границата на наказателното поле и много прецизно прати топката в далечния ъгъл.

В 52-рата минута Джак Хиншълууд направи пълен обрат, след като засече с глава центриране на Грос. Така той стана най-младият футболист, който успя да се разпише във Висшата лига от началото на сезона.

Така Брайтън събра 25 точки на осмата позиция, докато Брентфорд е 11-и с 19 пункта.