Собственикът на Фулъм – Тони Хан, потвърди, че голямата звезда на тима Фабио Карвальо напуска клуба в края на сезона. Крилото ще премине в състава на Ливърпул, след като „червените” постигнаха договорка за цената на футболиста през миналия месец.

Карвальо бе много близо до преминаване на „Анфийлд” още през зимния трансферен прозорец, но сделката пропадна в последния възможен момент.

Според информация на „Ливърпул Еко”, „червените” ще платят близо 7 млн. паунда за Карвальо.

„Много харесвам Фабио. Той е играч, който винаги сме оценявали, който излезе от школата и щяхме да се радваме да го запазим. Ние обаче направихме най-добрата сделка за клуба. След споразумението, всичко се разви прекрасно, защото той се превърна в много ценна част от промоцията ни. Марко свърши чудесна работа с него. Те имат прекрасна връзка и Фабио бе страхотен за нас. Той е огромна част от нашия състав и напускането му е голяма загуба, но защото свършихме добра работа, сега можем да направим така, че ще имаме нов силен играч тази позиция”, коментира собственикът на Фулъм след промоцията на клуба във Висшата лига.

Вчера „котиджърс” ликуваха с титлата в Чемпиъншип след 7:0 над Лутън, а Карвальо реализира едно от попаденията.