Отборът на Фулъм постигна изключително важна победа с 2:1 при гостуването на Суонси Сити в двубой от 19-тия кръг на Чемпиъншип. Двубоят беше сред най-интересните за кръга, като противопоставяше 4-тия срещу шестия в класирането. Александър Митрович се отчете с два гола за "котиджърс", докато почетиния гол за "лебедите" беше дело на Джордж Байерс. 

Двубоят започна със сериозен натиск на домакините, като шансове за попадение в първите 20 минути на срещата пропуснаха Джордж Байерс, Кристофър Патерсън и Сам Стъридж. 

Всички тези пропуски на домакините логично бяха наказани от лондонския клуб в  22-та минута. След хубава контраатака Джошуа Онома намери Александър Митрович, като сърбинът беше безпощаден от няколко метра, за да направи резултата 1:0. 

До края на първата част Суонси продължи с много сериозните си пропуски, които бяха наказани от нова контраатака в 41-та минута. Онома открадна топката от Иван Кавалейро в центъра на терена и намери Митрович, който за втори път разстреля Фреди Уудмън, за да направи резултата 2:0 на почивката. 

През втората част домакините продължиха да поддържат високо темпо и натискът им все пак доведе до успех в средата на частта. В 65-та минута Бари МакКай успя да пласира хубаво центриране от втория си опит, за да намери главата на Джордж Байерс, който намали резултата до 1:2. 

До края на срещата това бясно темпо на терена постепенно спадна, въпреки че Суонси отново имаше своите шансове чрез Том Керъл и Сам Стъридж. Стражът на гостите Майкъл Родак обаче беше на място, за да запази трите точки в Лондон. 

По този начин Фулъм изскочи на 3-та позиция с актив от 35 пункта, докато Суонси Сити остана 6-ти с 30 точки от 19 мача.