Френски старши треньор на младежите отправи суперлативи към защитника на Арсенал Уилям Салиба, сравнявайки централния бранител с Рафаел Варан и Върджил ван Дайк.

Салиба се присъедини към „артилеристите“ миналото лято, но бе преотстъпен моментално обратно на Сент Етиен за сезона, за да продължи развитието си. Той ще бъде част от състава на Микел Артета за следващата кампания във Висшата лига. Арсенал е близо до обявяване трансфера на друг защитник в лицето на Габриел Магалаес, като по всичко изглежда, че „топчиите“ са се преборили с Манчестър Юнайтед за подписа на 22-годишния футболист, който е считан за дългосрочен партньор на Салиба в центъра на отбраната.

И френският младежки наставник Жан-Лук Вануши, който бе треньор на Салиба в тима до 18 г., смята, че Арсенал е привлякъл много качествен и обещаващ играч. „Той е комбинация от стиловете на Варан и Ван Дайк. Варан – заради неговата скорост и сила, а Ван Дайк – зарази шпагатите и позиционирането на терена. Когато той взе топката и потегли към полузащитата, никой не можеше да го спре. Той изглеждаше като чудовище в сравнение с останалите. Когато игра за Сент Етиен изглеждаше нормално за него, независимо че беше още много млад. Моето първо впечатление бе, че той беше най-големият мъж на своето поколение. Разликата между него и останалите футболисти бе огромна“, каза той за The Telegraph.