Полузащитникът Фред вярва, че равенството на Манчестър Юнайтед срещу Ливърпул ще бъде повратна точка за сезона на „червените дяволи”. Хората на Оле Гунар Солскяер влязоха в националната пауза в кошмарно настроение след загубата от Нюкасъл Юнайтед с 0:1, но след това станаха първият отбор, който взема точка от европейския футболен шампион.

Бразилският халф смята, че представянето на отбора му срещу Ливърпул ще бъде добър момент за клуба да промени хода на сезона си. Преди старта на следващия кръг на Острова.

„Наистина се радвам на хикса срещу Ливърпул. Не съм доволен от играта ни преди този мач, но мачът срещу тях може да бъде повратна точка за представянето ни. Надявам се да продължим в същия дух и вярвам, че ни очакват много чудесни мачове. Това е причината да работим толкова здраво и сме в позиция да „грабнем момента””, призна Фред, който е считан за един от най-слабо представящите се играчи на Ман Юнайтед, откакто пристигна на „Олд Трафорд”.

Фред бе неизползвана резерва при победата на тима срещу Партизан Белград в Лига Европа, но се очаква полузащитникът да се завърне в игра срещу Норич Сити в неделя.

„Настроението при нас е добро и очакваме да направим силен мач. Срещу Ливърпул бяхме разочаровани, че допуснахме гол в края, но трябва да се фокусираме вече върху следващите мачове и да побеждаваме в лигата”, призна Фред.