Оливие Жиру е еталон за професионалист, заяви мениджърът на Челси Франк Лампард след победата над Рен с 2:1 в Шампонска лига снощи. Французинът влезе като резерва и реализира победния гол за лондончани в добавеното време.

"Жиру е образцов професионалист, който е високо ценен от съотборниците си и от мен. Той се отнася отговорно към тренировките и се грижи за себе си и поради това възрастта не е фактор при него. Жиру става все по-добър с годините", коментира Лампард.

Мениджърът на Челси предпочита в титулярния състав Тимо Вернер и Тами Ейбрахам, което предизвика селекционерът на Франция Дидие Дешан да посъветва Жиру да прецени ситуацията в клубния си отбор с цел да трупа повече игрови минути преди европейското първенство догодина. Но Лампард увери, че ще дава повече шансове на Жиру да играе в следващите мачове.

"Предстоят много мачове и ще давам възможност за изява на всички. Благодарен съм, че Жиру има добро отношение и не създава проблеми заради това, че не играе редовно", каза още Лампард.