Бившият мениджър на Челси Франк Лампард е получи няколко "привлекателни" предложения да се върне в професията след уволнението му от лондонския тим през януари, но 42-годишният специалист заяви, че ще изчака, докато се появи подходящата възможност. Челси уволни Лампард само след 18 месеца начело, след пет поражения в осем мача от Висшата лига, които оставиха "сините" на девето място в класирането.

Неговият заместник Томас Тухел изведе отбора на пето място до момента. Оттогава Лампард е свързван от британските медии с поста старши треньор от тима на Англия до 21 години, както и с отборите на Кристъл Палас и шотландския Селтик. "Имах някои предложения, които се появиха през последните шест седмици, два месеца, които бяха примамливи, но не най-правилното нещо", каза Лампард преди лондонските награди за футбол в подкрепа на фондация "Уилоу".

"Никой не иска да загуби работата си и да излезе от играта, която обича, но в същото време, когато започнете тази професия това ще се случи, независимо колко добри се смятате или в каквито и обстоятелства да попаднете", добави той. Съпругата на Лампард Кристин роди четвъртото му дете (второто на двойката) миналия месец, а бившият мениджър на Дарби Каунти каза, че се надява да се върне в професията. "Със сигурност беше моментът да направя крачка встрани, след като работих пълноценно две години и половина, а и имах семейни причини. Възможностите не бяха съвсем правилни, но мисля за това. Професията е нещо, което искам да работя, но в точното време и на точното място", добави Лампард.