Мениджърът на Челси Франк Лампард заяви, че резултатите на неговия отбор правят работата му на "Стамфорд Бридж" по-вълнуваща и му дава възможност да научи повече за себе си и своите играчи.

Очакванията бяха големи в началото на кампанията на Челси, след като похарчиха повече от 200 милиона лири за нови играчи през летния прозорец, но позицията на Лампард беше разклатена с четири поражения в последните им шест мача от Висшата лига, оставяйки ги девети в таблицата .

"Влязох в тази работа, очаквайки натиск. И трябва да кажа, че личността ми означава, че съм странен доста странен и вероятно трябва да бъдете такъв, за да вършите тази работа понякога.

Сега намирам това за по-голямо предизвикателство по добър начин от гледна точка на работата ми, защото мога да науча повече за себе си, мога да науча повече за всеки футболист, всеки член на персонала. И всъщност това ми прави работата по-вълнуваща", заяви Франк Лампард.

Петима възпитаници на академията в Челси - Тино Анжорин, Джуд Сунсуп-Бел, Луис Бате, Тино Ливраменто и Хенри Лорънс - може да вземат участие в мача с Моркамб за ФА Къп в неделя.

"За тях това е страхотно изживяване. Страхотно е да можеш да прецениш младите играчи не само колко бързо преминават към футболната страна, но и колко бързо личността им издържа на напрежението и нивото на подготовка", допълни Лампард.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.