Франк де Бур официално е новият мениджър на Кристъл Палас. Договорът на холандския специалист с лондонския клуб е за срок от три години.

За последно холандецът бе начело на Интер, но бе уволнен през октомври 2016 година, след като записа 5 победи, 2 равенства и 7 загуби начело на "нерадзурите".

Де Бур сменя Сам Алърдайс, който изненадващо си тръгна от клуба, макар да изпълни поставената му задача да задържи отбора в елита.

„Много сме щастливи от възможността да назначим мениджър от такъв калибър, какъвто е Франк де Бур. Той има много голям опит. Благодарен съм да го приветствам в Кристъл Палас. Аз знам, че той няма търпение да започна работа и да подготви отбора по такъв начин, че да подобри нашето най-добро класиране“, коментира президентът на Стив Периш.

Холандска легенда поема Кристъл Палас

„Много съм щастлив от възможността, която се открива пред мен да работя в този исторически клуб. Аз съм много горд от този факт. Този отбор разполага с изключително страстни фенове. Нямам търпение да започна работа. Това е огромна възможност за мен“, сподели Де Бур.