Дарън Флетчър е задкулисният миротворец в Манчестър Юнайтед, докато в отбора се опитват да завършат в четворката на Висшата лига. Бившият полузащитник сега е технически директор на „Олд Трафорд“. Но през последните седмици той пое ролята на посредник на фона на нарастващото напрежение между временния мениджър Ралф Рангник и играчите на „червените дяволи“.

63-годишният Рангник е разочарован, че отборът не успява да се адаптира към неговата игра, която се основава на пресата. Играчите пък не са доволни от неговите треньорски методи и тактики, заедно с тези на неговия асистент Крис Армас.

38-годишният Флетчър е много популярна и много уважавана фигура в Карингтън както сред играчите, така и сред треньорския щаб, поради което неговият принос сега е толкова важен, пише „Sun“.

Юнайтед отпадна от четворката в неделя след загубата им с 1:4 в дербито от Манчестър Сити и победата на Арсенал над Уотфорд. Тежкото поражение на „Етихад“ отвори отново старите рани в лагера на Юнайтед, с разделения, особено между някои от лидерите на отбора и по-младите играчи в тима.

Суперзвездата на Юнайтед Кристиано Роналдо пък отлетя за Португалия без знанието на мениджъра, след като се твърди, че е бил оставен извън титулярния състав за дербито. По-късно от клуба излязоха с информация, че нападателят е получил повторна травма в бедрото.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

24-годишният Маркъс Рашфорд също обмисля бъдещето си в клуба. Единсон Кавани пък се очаква да си тръгне през лятото, когато изтича договорът му. Полузащитникът Пол Погба също е на път да стори същото, след като преговорите и за неговия нов контракт са спрени.

За Юнайтед предстои важен мач в битката за топ 4 тази събота, като „червените дяволи“ приемат друг отбор, който се бори за участие в Шампионската лига – Тотнъм.

Изданието пише, че самочувствието в съблекалнята на Ман Юнайтед е много ниско в момента и именно по тази причина Флетчър работи усилено, за да помогне на отбора. Той по никакъв начин не работи срещу Рангник, а заедно с него в опит за подобряване на ситуацията.

Флетчър има 342 мача за Юнайтед, като има спечелени и пет титли от Висшата лига. Той се завърна на „Олд Трафорд“, след като приключи активната си кариера, за да стане треньор в академията.

Тогавашният наставник на Юнайтед Оле Гунар Солскяер беше толкова впечатлен от работата му, че го взе в своя щаб в първия отбор през януари 2021 година, а след това стана и технически директор като част от голямо преструктуриране на футболния отдел. Освен че има принос в първия отбор, Флетчър работи и с футболния директор Джон Мъртоу при избирането и привличането на най-добрите играчи от академията на тима.