Нападателят на Ливърпул Роберто Фирмино е готов да остане в клуба от „Анфийлд”, въпреки сериозния интерес към него от Саудитска Арабия. Договорът на бразилеца изтича в края на сезона и в момента той и ръководството на „червените” водят преговори за подновяването на контракта му.

Фирмино премина в състава на „мърсисайдци” през 2015 година, когато Ливърпул плати 29 млн. паунда за услугите му. Оттогава бразилецът се превърна в основна фигура в състава на Юрген Клоп и любимец на феновете. С Ливърпул Фирмино спечели няколко значими трофея като титлата в Англия, Шампионска лига, ФА Къп и Купа на Лигата.

В последно време бразилецът получава все по-малко шанс за изява след трансферите на Диого Жота, Луис Диас, Дарвин Нунес, а последните няколко дни и на Коди Гакпо. Въпреки това обаче, Фирмино е готов да остане на „Анфийлд” дори и при занижени финансови условия в новия контракт.

Освен от новия тим на Кристиано Роналдо – Ал Насър, интерес към Фирмино има още от Атлетико Мадрид, Ювентус и Сао Пауло.