Нападателят на Ливърпул Роберто Фирмино заяви, че се наслаждава на престоя си в Ливърпул и вече много по-подготвен за натоварената коледно-новогодишна програма във Висшата лига.

Дотук през кампанията бразилецът отбеляза 5 гола за своя отбор, като напоследък му се налага да играе по крилото заради контузията на Филипе Коутиньо. Това очевидно не е проблем за него, ако се съди по думите му, че обожава града и клуба, като единственото му желание е времето през декември да е по-топло.

„Наслаждавам се в Ливърпул и съм готов за Коледа“, коментира Фирмино. „Сега знам какво ме очаква. В Англия Коледа означава футбол, футбол, футбол. Това е много по-различно отколкото в Германия, но свиквам.“

„Голямата разлика между Англия и Бразилия е лошото време. Тук е толкова студено по Коледа! В Бразилия прекарваш коледните празници със семейството и приятелите, а слънцето грее и повечето пъти сме на плажа. Тук е малко по-различно.“

„Така че ако мога да си пожелая някакъв подарък за моите бразилски и испански съотборници, то ще е слънчеви лъчи, които да им опаковам! Шегувам се, разбира се. Много съм щастлив тук, Ливърпул е моят дом и го обожавам“, допълни Фирмино.