Нападателят на Ливърпул Роберто Фирмино потвърди, че играчите трябва да запазят „хладък разум”, за да могат да продължат да преследват 19-ата титла в историята си. Бразилският национален състезател призна, че отборът е извлякъл всички позитиви след яростното преследване на трофея през миналата година, което остави „червените” втори, на точка зад шампиона Манчестър Сити, който финишира с 98.

Сега, Ливърпул има 14 точки преднина пред втория – Сити, а съо така е и с мач по-малко, като е изпуснал да вземе само две точки от всички възможни досега, като много критици и анализатори считат тима, воден от Юрген Клоп като вече шампион на Англия.

„През миналия сезон „ударихме гредата” във Висшата лига на Англия и бяхме разочаровани, че не спечелихме. Имаме шансове през този сезон, тъй като всичко е в нашите ръце. Трябва да продължим да работим здраво, да следваме пътя си и да сме в супер-кондиция”, говори Фирмино.

„Гледаме само следващия мач и искаме да продължаваме да побеждаваме като шампиони и накрая на сезона да видим какво сме направили. Разбира се, че сме по-уверени сега, тъй като печелим навсякъде, което ни дава цялата увереност на земята. Трябва да продължим този момент възможно най-дълго”, каза още №9 в тима на Юрген Клоп.