Испанският нападател – Фернандо Торес, ще се завърне на „Анфийлд“ в игра за Ливърпул през следващия месец, написаха от сайта на клуба. Разбира се, бившият голмайстор на „червените“ няма да се включи към отбора на Юрген Клоп, а ще вземе участие в мача на легендите на английския гранд срещу тези на Аякс Амстердам.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Ел Ниньо игра за Ливърпул повече от три години, през които реализира 81 гола в 142 мача, след като беше привлечен от Атлетико Мадрид през лятото на 2007-а година. Това ще бъде дебют за Торес в мач на легендите на мърсисайдци, макар да игра в благотворителен мач на „Анфийлд“ през 2015-а година.

39-годишният понастоящем треньор се превърна в любимец на феновете на Ливърпул, след като наниза 33 гола в първия си сезон, както и с влиянието си върху клуба.

Отличителна новина е, че в този мач легендите на Ливърпул ще бъдат ръководени от шведския наставник Свен-Горан Ериксон, който съвсем наскоро призна, че се бори за живота си заради злокачествен тумор. Към този момент над 43 хиляди билета са продадени за въпросното събитие, като 100% от приходите ще отидат в благотворителна организация, иницирана от Ливърпул.

Най-сериозен белег в кариерата си Торес остави именно в Атлетико и Ливърпул. След това обаче тя не се разви по искания от него начин, след като игра за Челси, Милан и японския Саган Тосу.