Капитанът на Манчестър Сити Фернандиньо отдаде почит на мениджъра Пеп Гуардиола, заявявайки, че е помогнал за значително подобряване на играта му. Бразилският полузащитник се готви да излезе с фланелката на Сити за последен път, когато тимът приеме Астън Вила в решителен за титлата мач в неделя.

37-годишният футболист е знаков играч за тима, откакто се присъедини от украинския Шахтьор Донецк през 2013 г., като спечели четири титли във Висшата лига, Купа на Англия и шест трофея за Купата на Лигата. Той може да добави още една шампионска купа, ако Сити победи бирмингамци у дома.

„Откакто Пеп дойде, начинът, по който Сити започна да играе под негово ръководство, беше съвсем различен. Затова той се смята за един от най-добрите мениджъри в света. Определено Гуардиола изведе играта ми на следващото ниво. Когато той дойде, вече бях на 30 и имах добри мениджъри в миналото".

"Когато започнах да работя с него, просто започнах да виждам футбола по различен начин. Вече имах друга, но много по-добра визия за играта“, заяви Фернандиньо, който ще стане свободен агент през лятото. Следващият му отбор се очаква да бъде в родината му Бразилия – Атлетико Паранаенсе.