Изпълнителният директор на Висшата лига Ричард Мастърс заяви, че феновете могат да се завърнат отново на стадионите през следващия сезон „поетапно“.

Премиършип обяви вчера, че ще рестартира сезона на 17 юни. Всички 92 мача ще се изиграят при закрити врати, за да се минимализира риска от заразяване с COVID-19. Перспективата да няма привърженици по трибуните през следващата кампания не е задоволителен и Мастърс разкри, че запалянковците вероятно ще могат да се върна по трибуните в даден етап от идния сезон.

„Никой не знае докога ще продължи този модел на провеждане на мачове при закрити врати, но има оптимизъм в лигата, че това може да се случи на поетапен принцип догодина. Знаем колко страстни привърженици има Висшата лига и първенството няма да се е завърнало напълно без тяхната подкрепа“, каза той за Sky Sports.

Мастърс добави, че е важно лигата да знае как да процедира при невъзможност за завършване на следващия сезон. „Трябва да имаме планове какво да правим при нова вълна и евентуален сценарий, при който първенството не може да бъде завършено“, завърши изпълнителният директор на Премиършип.