Голяма част от феновете на Тотнъм искат техният собствен футболист - Муса Сисоко, да получи сериозно наказание от английската футболна централа за нарушението си срещу играча на Нюкасъл Кенеди в първия кръг на Висшата лига.

"Шпорите" победиха "свраките" с 2:1 на "Сейнт Джеймсис парк", но един инцидент по време на срещата разбуни духовете.

В края на първата част халфът на Тотнъм Сисоко настъпи вече падналия на земята Кенеди по прасеца. Съдиите не реагираха по никакъв начин и оставиха французина без официално предупреждение или изгонване.

Два дни след срещата от ФА също излязоха със становище, че реферите са видели инцидента и според своето усмотрение са взели решение за ситуацията. Така Сисоко се измъкна "сух" от сблъсък със съперник, който обикновено води до директен червен картон, тъй като в случая говорим за груба игра без топка.

Цялата тази ситуация провокира много фенове на лондончани да проявят морал в социалните мрежи и да поискат сериозно наказание за Сисоко. 

"Това е ужасяващо и напълно неприемливо. Надявам се ФА да накаже Сисоко с 37 мача", написа един от привържениците на тима. 

"Ужасно настъпване от Сисоко, нека го накажат до края на неговия договор, тъй като е най-слабото звено в нашия отбор", прокламира пък друг.

Муса Сисоко се присъедини към тима на Тотнъм през лятото на 2016 година с трансфер за 35 млн. паунда именно от тима на Някасъл.

Муса Сисоко

източник: Gulliver/GettyImages