Мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола и този на Манчестър Юнайтед - Оле Гунар Солскяер осъдиха запалянковците, които правиха самолетни жестове и хвърляха седалки по време на снощното манчестърско дерби от полуфиналите за Купата на Лигата, спечелено от „червените дяволи“ с 1:0.

В социалните мрежи се появи публикация, показваща фенове от агитката на Манчестър Сити, които с жестове се подиграват за мюнхенската самолетна катастрофа от 1958 година, когато загиват 23 души, включително 8 от легендарния отбор на Юнайтед, воден от Мат Бъзби.

След мача гостуващите привърженици отговориха на обидите с хвърляне на седалки по домакинските почитатели в близост до тях.

„Не знам какво стана, но не е хубаво“, сподели Гуардиола.

“Небесносините“ не коментираха инцидента, но както при предишни случаи ще прегледат видеозаписите и ще предприемат действия.

„Трябва да застана зад Пеп. Футболът е игра, на която всички трябва да се наслаждаваме – фенове и тези, които играят. Искаме съперничество, но да го държим на ниво. Нека се погрижим да изкореним това сега“, заяви Оле Гунар Солскяер.