Феновете на Ливърпул се готвят да кажат емоционално сбогом на мениджъра Юрген Клоп този уикенд. 56-годишният германец ще води своя отбор за последен път в неделя, когато „мърсисайдци“ се изправят срещу Уулвърхемптън на „Анфийлд“.

Той беше създаден за Ливърпул и Ливърпул беше създаден за него“, каза Джордж Сефтън, известен като Гласът на Анфийлд след повече от 50 години като говорител на стадиона.

Енергията, харизмата и човечността на Клоп, казва той, правят неговата ера уникална в дългата история на клуба.

Бъдещето на Клоп във футбола остава неясно, въпреки че има слухове, че той ще стане треньор на националния отбор на Германия.

Веднъж го описах като глътка свеж въздух. Това са глупости, той е вихър, той е ураган. Той върна Ливърпул обратно на върха в световния футбол“, допълни Джордж Сефтън.

Очаква се на мястото на Юрген Клоп да пристигне Арне Слот. Настоящият мениджър на Ливърпул даде положителна оценка за качествата на Слот, като същевременно подчерта, че позицията е изключително привлекателна за всеки един треньор.

"Това е най-добрата работа в света, най-добрият клуб в света. Страхотна работа, страхотен екип, фантастични хора. Наистина е много интересна работа“, каза Юрген Клоп.