Запалянковци на Манчестър Юнайтед ще протестират срещу ръководството на клуба по време на мача от четвъртия кръг от английската Висша лига като гост срещу Бърнли на 2 септември, съобщи вестник "Сън".

Феновете ще наемат самолет, който да мине над стадиона в Бърнли с плакат, на който ще пише: "Ед, вън" и "Обичай Юнайтед, мрази Глейзър." 

Част от привържениците на "червените дяволи" не са съгласни с трансферната политика на Ед Удуърд, който е главен изпълнителен директор на 20-кратните шампиони на Англия. Другата основна цел е да бъде показано негативно отношение към семейство Глейзър, което е начело на най-успешния клуб в ерата на Висшата лига. 

Протестът на част от публиката на Манчестър Юнайтед трябваше да се проведе на 27 август, когато воденият от мениджъра Жозе Моуриньо състав играе у дома срещу Тотнъм. Идеята пропадна, защото запалянковците се нуждаеха от повече време за организация. 

Фенове на Юнайтед протестираха по подобен начин и през март 2014 година, когато издигнаха плакат във въздуха чрез самолет срещу тогавашния клубен мениджър Дейвид Мойс./БТА

Още по темата:

Моу скаран и с босовете, но се запъва яко за оставка

Акциите на Манчестър Юнайтед с рекорд