Привържениците на Евертън готвят серия от протести срещу Висшата лига. Реакцията на феновете на „карамелите” идва, след като клубът бе наказан с отнемане на цели десет точка от актива на тима заради нарушаване на Финансовия феърплей.

Това се случи по време на паузата за националните отбори, като до този момент не са имали възможност публично да изразят позицията си.

Очаква се протестите да започнат в петък, когато фенове на тима от Ливърпул ще се съберат пред офисите на Висшата лига в Лондон. Все още не е ясно колко хора ще се съберат пред централата на ФА, но това ще бъде само началото.

В събота, по време на голямото дерби между Манчестър Сити и Ливърпул на „Етихад”, феновете на Евертън са организирали частен самолет, който ще премине над стадиона в Манчестър с ясно послания. Към момента обаче не се знае какво точно ще бъде то.

Първоначалната идея е бил банерът да бъде показан по време на срещата между Евертън и Манчестър Юнайтед на „Гудисън”, но поради факта, че той ще се играе по тъмно, това няма да се случи.

Въпреки това обаче, на самия стадион атмосферата ще бъде повече от наелектризирана.