Очевидно негативните настроения сред част от феновете на Арсенал няма да утихнат скоро, след като група привърженици на „топчиите” нападнаха с обиди и хули един от водещите играчи на отбора – Пиер-Емерик Обамеянг.

Габонският национал изпита фенския гняв, докато чакаше на червен светофар зад волана на своето лъскаво ламборгини. Група от четирима-петима веднага го позна, а няколко от привържениците пристъпиха на пътното платно, за да принудят играча да влезе в диалог, който едва ли щеше да бъде особено продуктивен, след като феновете бързо преминаха към обидите.

Арсенал спечели само един от последните си 4 шампионатни мача и заема 5-ото място във временното класиране с пасив от 4 пункта спрямо четвъртия Челси. В последния кръг тимът допусна сериозна домакинска издънка, като изтърва аванс от 2:0 срещу Кристъл Палас, за да запише реми 2:2. В хода на мача капитанът Гранит Джака влезе в жестока конфронтация с публиката на „Емиратс”, която го освирка при неговата смяна, а той първо се отнесе иронично към реакцията, след което наруга привържениците.

Обамеянг всъщност е единственият футболист, към който привържениците на Арсенал едва ли могат да имат претенции. Той е водещият реализатор на отбора със 7 гола в 10 шампионатни мача, а без тези попадения клубът от Северен Лондон със сигурност щеше да има драстично по-лоша позиция в класирането.