Бащата на крилото на Ливърпул Луис Диас ще бъде освободен от колумбийската бунтовническа група Ejericto de Liberacion Nacional (ELN) в близко бъдеще. Луис Мануел Диас и съпругата му Силенис Маруланда бяха отлвечени от въоръжен стрелец на 28-и октомври, макар майката да бе освободена малко след това.

Заради цялото си страдание, Диас изпусна победите на отбора си над Нотингам и Борнемут, завръщайки се в неделното равенство – 1:1, срещу Лутън, като именно голът в 95-ата минута за мърсисайдци бе дело на Диас.

Gulliver/GettyImages
40 снимки

След това той разкри под фланелката си друга такава с надпис „Свобода за татко“ на испански.

ELN предупреди скоро след този мач, че освобождаването на Диас-старши е подложено на риск поради присъствието на правителствени служители по сигурността. Голямото колумбийско издание Carocol твърди, че ELN са склонили да освободят скоро Диас-старши и да го предадат на службите от ООН „в съотвествие с протоколите в последната минута, получени от Службата на Върховния комисар за мира“.

След попадението си в неделя срещу Лутън, Диас отправи пламенна молба към ELN да освободят единия му родител, а сега по всичко личи, че щастливата развръзка ще продължи и с бащата на №7 в Ливърпул.