Мохамед Салах се наслади на феноменален съботен следобед, след като отбеляза хеттрик във вратата на Борнемут при успеха от 16-ия кръг на неговия Ливърпул с 4:0. Напълно заслужено наградата за „Играч на мача” бе присъдена за египтянина, но по време на неговото интервю, той привика със себе си Джеймс Милнър, за да му предаде наградата си. Салах изтъкна, че халфът на Ливърпул записа своя мач №500 във Висшата лига на Англия срещу Борнемут, което е феноменално постижение и той не може да вземе приза в този ден.

„Не, аз не мога да взема наградата. Той (бел. Ред: Джеймс Милнър) записа 500 мача в Англия. Трябва да го поздравя за феноменалната кариера, която има. Той заслужава наградата днес. Надявам се да спечели нещо през този сезон заедно и няма да взема наградата”, сподели Салах.

Все пак голмайсторът на Ливърпул си прибра "нещо" от дуела в Южна Англия, а това бе топката, която я взима всеки играч, който направи хеттрик в даден мач. Салах бе поставил топката на гърба си, както се вижда на видеото.