Футболистът на Монако, Сеск Фабрегас, призна, че Арсен Венгер е човекът, който го е изградил като футболист, и заяви, че дължи всичко на френския специалист. 

"Този човек ми даде абсолютно всичко. Той ми вярваше, въпреки че бях само на 16. Пускаше ме в игра на следващата година и изигра огромна роля върху дебюта ми за Испания. Защото без него Луис Арагонес никога нямаше да ме вземе на Световно първенство само на 19 години", призна Фабрегас.

"Дължа всичко на него. Цялата си кариера. Трябваше да работя усърдно, за да спечеля доверието му. Арсен е много, много честен човек. Държа се невероятно с мен. Късметлия съм, защото всеки треньор е различен, характерите им са различни, а той ми даде тотална свобода да изразявам себе си и всичко, което мога. Никога не стовари напрежението върху мен, въпреки че бях млад играч. Винаги ми даваше позитивна енергия, така че да съм спокоен да правя това, което обичам. Никога не поиска от мен нещо особено, просто да бъда себе си", допълни испанецът.

"Всички играчи, които той привличаше, бяха интелигентни играчи, които имат собствено виждане за играта. Правех много грешки, може би защото бях част от велик отбор, те не изпъкваха."

"Той ме направи по-добър играч. Когато почувства, че нещо не е наред, ще те извика в офиса си и ще ти каже какво мисли, кое не правиш добре, как трябва да го подобриш. Но е адски търпелив. Сега осъзнавам колко е трудно да бъдеш именно търпелив с младите играчи. А той бе такъв с мен и с много други. Винаги ще съм му благодарен за това", заяви Фабрегас.