Плеймейкърът на Челси Сеск Фабрегас е на мнение, че технически надарените футболисти остават на заден план във Висшата лига за сметка на тези, които могат да доминират физически.

Макар испанецът да е важна част от състава на Антонио Конте, който крачи към титлата за сезон 2016/2017, често пъти ротацията на мениджъра го оставя на пейката за сметка на биткаджии като Н'Голо Канте и Неманя Матич. Според него това е достатъчна илюстрация за тезата, която излага.

„Не мисля, че моите физически качества са най-добрите – не съм нито най-бързият, нито най-силният, нито най-острият. По тази причина, ако някой играч като мен иска да успее, трябва да чете играта много по-бързо“, коментира Фабрегас.

„Това ме кара да се чувствам горд, защото в днешно време всеки ден виждаме примери за по-малко талант и повече мощ, за играчи, които тичат нагоре-надолу. Да си футболист днес е много по-лесно, ако си много силен и можеш да покриваш много терен. Сега е по-трудно за талантливите играчи да се налагат.“

„По тази причина аз съм благодарен, опитвам се стана дори по-добър, защото футболът се развива по начин, много различен от преди“, допълни испанецът.