Футболистът на Монако Франсеск Фабрегас най-после призна какво се е случило на 24 октомври 2004 година на „Олд Трафорд”.

Полузащитникът разкри нови подробности около скандала след мача между Арсенал и Манчестър Юнайтед. Тогава стана спречкване между играчите и треньорските щабове, а в лицето на сър Алекс Фъргюсън беше хвърлена пица.

„Когато има 30 души, които трябва да влязат в съблекалнята, става малко тясно и има побутване и лека битка. Не играх в този мач и затова бях един от първите, които се оказахме в тунела. В съблекалнята видях пица и си взех парче, защото бях гладен”, спомни си Сеск Фабрегас.

„Тогава чух викове и излязох, тогава видях Рио Фърдинанд, Тиери Анри, Сол Кембъл и останалите момчета да се сбиват.”

„Бях млад и просто не знаех какво да правя. Бях малък и слаб, ако трябва да съм честен, не знаех в кого се целя, но хората от Манчестър Юнайтед бяха от едната страна, просто го направих, защото нямаше какво друго. Целият тунел беше пълен с големи мъже, които спореха.”

„По-късно видях, че е попаднало в сър Алекс Фъргюсън. Вече се извиних публично и ще го направя още веднъж. Не беше умишлено, просто случайност. Бях млад и сега не бих използвал пица”, каза още Сеск Фабрегас пред BeIN Sports.