Сеск Фабрегас се присъедини към отбора на Арсенал през лятото, след като спечели лигата през 2003-04 г., което е и последният трофей на "артилеристите" във Висшата лига до момента. Настоящият полузащитник на Комо смята, че Микел Артета е човекът, който ще сложи край на това 19-годишно чакане, тъй като той е върнал определено отношение в клуба.

"Мисля, че Арсенал срещу Юнайтед е жизненоважен мач, особено за Арсенал. Ако успеят да спечелят, смятам, че това би било огромно за тяхното самочувствие. А и би било невероятно да се върнат към титлата във Висшата лига след 19 години. А за Юнайтед винаги знаете какво е, когато дойдат тук. Това е огромен мач за тях, те винаги искат да спечелят още от едно време. Ще бъде страхотно да видим какви са очакванията, но Микел ще отиде за победата, сигурен съм в това", сподели Фабрегас.

35-годишният футболист говореше преди критичния мач на "артилеристите" срещу Манчестър Юнайтед, който можеше да се доближи на пет точки от съперниците си от Северен Лондон с победа. Самият Фабрегас сподели много ожесточени сблъсъци по време на разцвета на съперничеството между двата клуба и дори се пошегува в ефир с легендата на Юнайтед Рой Кийн.