Юрген Клоп донесе известния си тактически план за постоянна преса със себе си в Англия, когато наследи мениджърския пост на "Анфийлд" през 2015 г., като неговата система беше изцяло високо изнесена защита, която правеше неудобни мачовете за повечето отбори. "Червените" се радваха на значителен успех, докато възприеха този начин на мислене – спечелиха Шампионската лига и Висшата лига – и Карвальо иска да ги види да се върнат именно към това нещо.

"Искаме да се върнем към пресата, както отборът я правеше миналата година, което беше много полезно в мачовете и ние създадохме много положения от това. Не бяхме на ниво с пресата тази година и това е нещо, върху което работих и ще продължа да го правя. Надяваме се, че ще се върнем към най-доброто от себе си", сподели крилото пред клубния сайт на Ливърпул.

Ливърпул спечели почти всеки мач, който можеше през миналия сезон, докато се наслаждаваше на триумфите за ФА Къп и Карабао Къп, като същевременно достигна още един финал в Шампионската лига, но преди паузата за Световното първенство тази кампания са едва на шеста позиция.