Роберто Фирмино възнамерява да напусне Ливърпул след края на сезона, въпреки че Юрген Клоп го увери, че е важен за отбора. Бразилският национал е информирал клуба, че иска да напусне като свободен агент, когато договорът му изтече на 30 юни, но неговият сънародник Фабиньо все още се надява той да промени решението си.

"Боби е много специално момче. Страхотно е да го имам за съотборник. Той е човек, когото всички харесват. Така че той е човек, който за мен трябва да остане завинаги в Ливърпул, който беше много важен от моето идване. А аз не искам да говорим твърде много за бъдещето, нека се насладим на последните няколко месеца, които имаме от него тук. Не знам дали ситуацията все още може да се промени, но се шегуваме малко с него. Но нека му се насладим, докато имаме този играч с нас, защото той е много специален човек", сподели Фабиньо.

Фирмино се разписа при победата на Ливърпул със 7:0 над Манчестър Юнайтед в неделя и вече има осем гола в 18 мача от Висшата лига през настоящата кампания.