Нова година, ново ранно отпадане за Ливърпул във ФА Къп. Мърсисайдци отпаднаха в третия кръг на турнира, след като експерименталният състав на Юрген Клоп загуби с 1:2 като гост на Уулвърхемптън. Така германският специалист така и не е минавал четвърти кръг в най-стария футболен турнир, а "вълците" за втори път в последните три години отстраняват именития си съперник. Три страхотни попадения белязаха вечерта на "Молиню", в която в крайна сметка заслужено домакините продължиха напред.

С оглед на натоварения график Клоп даде шанс на много младоци като дебютантите Камачо и Къртис Джоунс, както и на футболисти, които получават по-малко игрово време като Симон Миньоле и двойката в атака Даниел Стъридж и Дивок Ориги. Фабиньо пък бе поставен в необичайна роля на централен защитник. До него бе един от малкото титуляри в единайсеторката в лицето на Деян Ловрен. Той обаче получи контузия в левия крак още в самото начало и така в 6-ата минута бе заменен от Кижана Хувър, който на 16 години се превърна в най-младия футболист на Ливърпул в историята на ФА Къп.

При всички тези младоци обаче най-опитният на терена в лицето на Джеймс Милнър бе този, който сбърка фатално за първия гол в мача. В 38-ата минута лоши действия на капитана на мърсисайдци доведоха до открадване на топката. Диото Жота я подаде към Раул Хименес и двамата продължиха в комплект към вратата. Бранителите на Ливърпул очакваха нов пас към Жота, но вместо това Хименес стреля от удобна позиция и реализира за 1:0.

Това бе и единственото по-сериозно положение през първото полувреме, в което офанзивните футболисти на Ливърпул не направиха нищо.

Още в 51-ата минута обаче дойде изравняването. Шакири прати топката в наказателното поле, удар на Джеймс Милнър бе блокиран, но само за да може топката да стигне до Дивок Ориги и той от границата на наказателното поле да прати мощен изстрел между краката на Дендонкер и да влети във вратата на "вълците".

Само 3 минути по-късно обаче "вълците" отново бяха напред в резултата. Рубен Невес получи топката на около 25 метра разстояние и без да се замисли стреля като с мощен снаряд прати топката в близкия ъгъл и хвана неподготвен Миньоле.

В 69-ата минута Шакири бе болезнено близо до ново изравняване след прекрасен изстрел от пряк свободен удар. Топката влизаше в горния ляв ъгъл, когато вратарят Джон Руди успя със сетни усилия леко да я отклони, тя срещна страничния стълб от вътрешна страна, но не пожела да влезе във вратата.

До края на двубоя гостите така и не сътвориха някакъв особено натиск и в крайна сметка закономерно отпаднаха от турнира.