В съблекалнята на Евертън недоволството спрямо мениджъра Марко Силва взима връх. Според някои от британски издания, сред които най-упорит в твърденията е таблоидът „Сън”, в момента се готви бунт на играчите срещу треньорските методи на португалеца.

През миналия сезон „карамелите” почти преобърнаха света, за да назначат Силва за наставник след ранното уволнение на стартиралия кампанията Роналд Куман. Тъй като Уотфорд не пусна специалиста и дори подаде официално оплакване за нерегламентирани контакти, клубът от Ливърпул трябваше да се задоволи със Сам Алърдайс до край на сезона (назначението му бе предшествано от период с временен наставник).

През лятото бившият селекционер на Англия беше освободен, а тъй като Уотфорд бе уволнил Силва през януари – събитие, за което „стършелите” все още винят колегите от Евертън – вече нищо не можеше да попречи на жадуваното от двете страни споразумение. Евертън започна добре сезона с равенство и победа, но успехът над Саутхемптън си остана единственият за клуба в първите им 5 мача. Тимът се намира на незавидното 12-о място и е в серия от 3 поредни мача без успех, като в последния от тях падна с 1:3 от Уест Хем, който до този двубой нямаше победа в английския елит.

„Сън” твърди, че почти всички звезди в съблекалнята на Евертън са недоволни от начина, по който Силва структурира тренировките си. Според тях заниманията били твърде тежки, а на всичкото отгоре португалският треньор поставял твърде много тактически задания, които да се следват в хода на мачовете.

Някои от тарторите с по-дълъг стаж в отбора вече са направили намеци за това пред шефовете високо в йерархията на Евертън.