Дънкан Фъргюсън е в готовност да поеме временно Евертън, след като „карамелите“ удариха а камък с евентуалното завръщане на Роберто Мартинес. Мърсисайдции търсят нов наставник след освобождаването на Рафаел Бенитес в неделя, който стана петият мениджър, уволнен от мажоритарния акционер Фархад Мошири след слабата серия от резултати.

Мартинес, който сега е селекционер на Белгия, веднага беше споменат като вариант за нов предводител на тима от „Гудисън Парк“, шест години след като беше уволнен от Мошири. Каталунецът има желание да се завърне във Висшата лига и би могъл да го направи именно с Евертън, но шансовете за това са намалели драстично, пише „Telegraph“.

Информацията гласи, че този ход е малко вероятен, защото белгийската федерация не желае Мартинес да съвместява едновременно Евертън и националния отбор. Намерението му бе да вземе със себе си и Тиери Анри за свой асистент, но „карамелите“ не са успели да постигнат споразумение с белгийската федерация.

Освен Мартинес, се споменат имената на мениджъра на Дарби Каунти Уейн Рууни, както и това на бившия треньор на Байерн Мюнхен Нико Ковач.

„Daily Mail“ обаче твърди, че Дънкан Фъргюсън се готви да застане начело за съботния сблъсък срещу Астън Вила. Шотландецът вече изпълняваше временно ролята на мениджър през декември 2019 година. Фъргюсън беше начело в три мача от Висшата лига, след като Марко Силва беше уволнен. Той постигна победа с 3:1 над Челси, равенство 1:1 с Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“ и равенство 0:0 срещу Арсенал на „Гудисън Парк“.