Отборът на Тотнъм продължи с отличното си представяне във Висшата лига от началото на сезона, след като разби Евертън с 6:2 като гост в последен мач от 18-ия кръг на шампионата.

Двата тима направиха истинско шоу за феновете на „Гудисън Парк“, като „шпорите“ се възползваха от множеството грешки в защитата на домакините, за да стигнат до изразителен успех. Срещата започна добре за „карамелите“, които поведоха в резултата още в 21-та минута чрез Тио Уолкът, но още до почивката лондончани вече имаха преднина от два гола. Сон изравни в 27-та минута след груба грешка на Курт Зума и Джордан Пикфорд, а осем минути по-късно Деле Али също се разписа с добавка след изстрел на Сон. Точно преди почивката и Хари Кейн записа името си сред голмайсторите, вкарвайки след добавка след изстрел на Киаран Трипиър в гредата от фал.

След почивката Сон и Кейн отбелязаха по още един гол, а Кристиан Ериксен също успя да отбележи с далечен изстрел, докато Гилфи Сигурдсон вкара за Евертън.

След този успех Тотнъм остава на трета позиция в класирането с 42 точки, шест по-малко от лидера Ливърпул. Евертън е на 11-то място в подреждането с актив от 24 точки.