Отборът на Евертън се завърна към победите, след като надви като гост новака Фулъм с 3:2. Доминик Калвърт-Люин откри за „карамелите“ още преди да е изтекла и минута игра, но Боби Рийд изравни в 15-ата. Отново Калвърт-Люин в 29-ата и Адбулай Дюкуре в 35-ата минута дадоха комфортен аванс за гостите. Иван Кавалейро изпусна дузпа за лондончани в 68-ата, но две след това Рубен Лофтъс-Чийк върна едно попадение, но до нещо повече не се стигна.

Още в 40-ата секунда резултатът бе открит. Ричарлисон се възползва от грешка в изнасянето на топката от домакините, след това напредна отляво и подаде в наказателното поле, където топката рикошира в Тосин Адрарабийо, а след това и в Доминик Калвърт-Люин, за да влезе в мрежата – 0:1.

В 15-ата минута „котиджърс“ изравниха след чудесна атака. Харисън Рийд комбинира с Боби Рийд, а той направи чудесно двойно с Том Кеърни. Боби Рийд бе изведен отдясно в наказателното поле и с хубав удар покрай вратаря Джордан Пикфорд вкара – 1:1.

Гостите отново поведоха в резултата в 29-ата минута, когато Алекс Иуоби проби отдясно и комбинира в центъра с Хамес Родригес- Колумбиецът разтегли наляво за Люка Дин, а той пусна чудесен пас в наказателното поле, който бе засечен от Калвърт-Люин за 1:2.

Шест минути след това Дин получи от Хамес на левия фланг, а бранителят центрира в наказателното поле, където Абдулай Дюкуре бе оставен сам и с глава прониза Алфонс Ареола за трети път.

През втората част Фулъм натисна и имаше няколко отлични възможности за попадение.

При една от тях те получиха дузпа в 68-ата минута за нарушение срещу Рубен Лофтъс-Чийк на Бен Годфри. С изпълнението се зае Иван Кавалейро, който обаче се подхлъзна и прати топката над вратата.

Все пак две минути след това лондончани върнаха едно попадение. Адемола Лукман проби отдясно, преодоля Дин и след това комбинира с Лофтъс-Чийк, който стреля. Топката рикошира в Йери Мина и влетя във вратата на Пикфорд.

До края обаче нови голове не паднаха и срещата завърши при същия резултат.

С тази победа Евертън прекъсна серията си от три поредни загуби и общо четири мача без победа. „Карамелите“ са вече 6-и с 16 точки, докато Фулъм остава 17-и с 4 пункта. В следващия кръг възпитаниците на Карло Анчелоти приемат Лийдс, докато тези на Скот Паркър гостуват на Лестър.