Черната серия за Евертън сякаш няма край. "Карамелите" записаха шести пореден мач без успех в Премиършип и общо седми във всички турнири, след като не успяха да се справят на своя "Гудисън парк" срещу борещия се за оцеляване Уест Бромич. 

Мачът завърши 1:1, а "карамелите" се докопаха до точката 20 минути преди края. За тях игра като титуляр последното им ново попълнение Тио Уолкът, който се отличи и с асистенцията за попадението на Умар Ниясе. В самото начало точен за УБА беше Джей Родригес. 

Именно гостите започнаха по-нахъсано и първи имаха своите огромни шансове за попадение. В 6-та минута Гжегож Криховяк беше изведен зад защитата със страхотен пас и стреля, но над вратата. 

В следващата атака обаче полякът се реваншира подобаващо. Той направи страхотна асистенция за Джей Родригес, като го изведе зад защитата по перфектен начин и той с прекрасен шут преодоля Джордан Пикфорд за 1:0. 

Постепенно мърсисайдци се отърсиха от шока, но чистите положения в тяхна полза липсваха. Чак в 38-та минута Джонджо Кени опита късмета си с мощен далечен изстрел, но Бен Фостър беше на мястото си и предотврати попадението. 

В крайна сметка почивката дойде с гол аванс за "дроздовете". След подновяването на играта домакините тръгнаха доста по-смело напред, но опитите на Дженк Тосун и Тио Уолкът да създадат нещо по-опасно пред вратата на гостите не се увенчаха с успех. 

В 70-та минута натискът на Евертън даде резултат и попадението беше факт. Тогава Тио Уолкът пусна хубав далечен пас за Умар Ниясе, който беше влязъл на терена малко преди това и нападателят от близка дистанция се разписа за 1:1. 

Четири минути след това УБА изпусна страшен шанс да си върне водачеството, като ударът на Криховяк беше избит от Пикфорд. Тио Уолкът пък можеше да се превърне в големия герой за новия си отбор в дебюта си, но ударът му от границата на наказателното поле в 77-та минута беше спасен. 

Пет минути преди края Саломон Рондон можеше да отбележи второто попадение за "дроздовете" и да им донесе трите точки, но мощният му изстрел от 10-ина метра беше спасен по великолепен начин от Пикфорд. 

В крайна сметка повече голове в този мач не паднаха и двата тима взеха само по точка. След тази развръзка Евертън остава девети с 28 точки, докато Уест Бромич е в зоната на изпадащите с 20. 

Всички резултати от ранните съботни мачове в Англия: 

Брайтън - Челси 0:4

Арсенал - Кристъл Палас 4:1

Бърнли - Манчестър Юнайтед 0:1

Евертън - Уест Бромич 1:1

Лестър - Уотфорд 2:0

Стоук Сити - Хъдърсфийлд 2:0

Уест Хем - Борнемут 1:1