Евертън спечели минимална, но важна победа с 1:0 в гостуването си на Нотингам Форест в мач от 14-ия кръг на Висшата лига. Дуайт Макнийл (67’) отбеляза единственото попадение през второто полувреме, а за мърсисайдци това бе първи успех след тежкото наказание от десет точки, които им бяха отнети и ги пратиха в опасната зона.
 
 
 
Двата тима изиграха атрактивна първа част, в която Нотингам Форест доминираше във владеенето на топката, но гостите от Мърсисайд имаха повече точни удари в нейния край. Именно те можеха и първи да открият резултата в 22-ата минута, когато топката не бе изчистена добре, попадна в Бето, но той не успя да уцели вратата от добра позиция. Точно след изминаването на половин час игра Антони Еланга също можеше да се разпише, но стреля покрай гредата. Двата тима си размениха по още една добра ситуация в последните минути на първото полувреме, когато за гостите първо удар Дуайт Макнийл бе блокиран, а малко след това Морган Гибс-Уайт в противоположното наказателно поле стигна до една отскочила топка, но я прати покрай дясната греда.
 
Момчетата на Стийв Купър направиха нов пропуск десетина минути след началото на втората част, но Фелипе не успя да се възползва от добра възможност и стреля неточно. Гостите от Евертън все пак най-после успяха да вземат преднина в 67-ата минута, когато лошо изчистване след фал даде възможност топката да бъде пратена вдясно към Джак Харисън, той центрира към Бето, топката се оказа високо за бразилеца, но само за да достигне до Дуайт Макнийл зад гърба му, който я прати в мрежата за 0:1.
 
Това бе първо попадение на фланговия нападател в последните 16 двубоя. В следващите пет минути двата отбора си размениха по още една опасност. В края на двубоя играчите на Стив Купър наложиха солиден натиск и започнаха да вкарват често топката в наказателното поле, но бранителите в синьо бяха стабилни и не допускаха сериозни опасности.
 
За футболистите на Шон Дайш това бе трети успех в последните пет двубоя и първа крачка към спасението след тежкото наказание. Евертън вече има актив от седем точки и е само на две, който е точно над чертата на опасната зона. От своя страна Нотингам е 15-и я подреждането, но в доста тежка серия от три последователни загуби и общо четири поражения в последните пет мача.