Евертън притъпи амбициите на Манчестър Сити за титлата във Висшата лига, след като му наниза цели 4 попадения в срещата от 21-ия кръг, завършила 4:0.

Клаудио Браво стана прицел за играчите на "карамелите" и във вратата му се разписаха Ромелу Лукаку, Кевин Миралас, Том Дейвис и Адемола Луукман.

Още в 9-ата минута на срещата Кевин Миралас вкара топката в мрежата на Браво, но реферът отсъди засада и попадението не бе зачетено.

Три минути по-късно имаше претенции за дузпа от страна на Манчестър за нарушение срещу Рахийм Стърлинг, но Марк Клатенбърг не ги уважи и не отсъди наказателен удар.

В 27-ата минута при разбъркване в наказателното поле на "карамелите" Сити имаше шанс да поведе в резултата, но защитата на "сините" издържа.

Ромелу Лукаку даде преднината на Евертън в 34-ата минута. След добро отборно отиграване, Лукаку получи топката, защитата не успя да го спре и той я наниза във вратата за 1:0.

Развенчан ли е митът "Пеп"? Гуардиола с най-тежка загуба

Малко по-късно Серхио Агуеро не успя да стигне на време до топката, при опасно атака, а секунди след неговия пропуск Стърлинг стреля от далечна дистанция, я прати на сантиметри от левия стълб на вратата.

Домакините увеличиха преднината си само 62 секунди след началото на втората част. В 47-ата минута Кевин Миралас остана непокрит и с хубав диагонален удар излъга Клаудио Браво.

Юношата на Евертън Том Дейсвис направи резултата класически в 79-ата минута. С невероятна скорост той премина през бранителите и след разиграване със съотборник прехвърли вратаря и вкара за 3:0.

В 94-ата минута Адемола Луукман засили унижението на "гражданите". След поредните неадекватни действия от страна на тима на Пеп Гуардиола, 19-годишният футболист оформи крайното 4:0.