Бившият мениджър на Бърнли - Шон Дайш, оглавява списъка от специалисти, които могат да заменят Франк Лампард, като той бъде уволнен от Евертън. Смята се, че легендите на „карамелите“ Уейн Рууни и Дънкан Фъргюсън също проявяват интерес към поста, а Дейвид Мойс също е разглеждан като вариант да се завърне на „Гудисън Парк“, твърди Sun.

„Карамелите“ отново изглежда, че ще се борят за своето оцеляване, след като стигнаха до зоната на изпадащите. Тимът заема 18-ото място с 15 точки, колкото има първия тим над чертата – Уест Хем Юнайтед на Мойс.

Но това не отблъсква кандидатите, които биха били готови да поемат Евертън, ако ръководството на клуба реши да махне Лампард от поста му. 51-годишният Дайш има интерес към работата на „Гудисън Парк“, като бившият мениджър на Бърнли има опит в битката за оцеляване във Висшата лига, от който „карамелите“ се нуждаят. Дайш вече отхвърли няколко оферти от Чемпиъншип в чакане на завръщане във Висшата лига. Още повече, че в тима са бившите му възпитаници от Бърнли Джеймс Тарковски и Дуайт Макнийл.

Идолът на „карамелите“ Уейн Рууни, също е сериозен кандидат, въпреки че в момента той е наставник на американския ДС Юнайтед. 51-годишният Дънкан Фъргюсън  също е готов да застане отново начело на любимия си клуб, макар предните пъти да водеше отбора само в няколко мача, но се нега се надява да получи по-голямо доверие.

Друг вариант е мениджърът на Селтик Ангелос Постекоглу, но за Евертън може да бъде трудно да го убеди да напусне лидера в Шотландия за клуб, който ще се бори за елитния си статут.

Междувременно наставникът на Уест Хем – Дейвид Мойс, е харесван от председателя на Евертън Бил Кенрайт, който го доведе в Мърсисайд преди повече от 20 години. „Карамелите“ обаче ще трябва да платят на „чуковете“ около 5 милиона паунда като компенсация, ако искат да вземат 59-годишния Мойс.