На полувремето, Евертън - Ливърпул, 0:0. Гостите пресираха съперника през голямата част от първото полувреме, но до гол така и не се стигна.

В 9-ата минута Вайналдум опита да разстреля вратата на Пикфорд от дистанция, но топката премина много над напречната греда.

Три минути по-късно Доминик Соланке за малко да откри резултата след страхотна комбинация с Милнър наказателното поле. Топката обаче минава на сантиметри от страничния стълб.

В 15-ата минута се отвори още едно чудесно положение пред Соланке. След страхотна атака, организирана от страна нa гостите, Вайналдум проби отдясно и центрира към нападателя на Ливърпул в наказателното поле. Първоначално Соланке се размина с топката, след като не успя да засече с глава, но топката отново попадна в него. Този път той съумя да нацели кълбото, но Пикфорд спаси.

Секунди по-късно Милнър получи на левия фланг и отправи изстрел от движение, но Пикфорд внимаваше и боксира.

В 22-ата минута отбита топка попадна право в Яник Боласие, който отдалеч отпави мощен шут към десния ъгъл. Лорис Кариус обаче се хвърли и спаси.

В 29-ата минута се откри нова отлична възможност пред гостите. Джеймс Милнър получи пас по трева на границата на наказателното поле и шутира към десния ъгъл. Джордан Пикфорд обаче извади добър рефлекс, за да блокира опита.

В 35-ата минута Върджил Ван Дайк опита директен удар от фаул, който летеше заплашително към долния ляв ъгъл. Стражът на “карамелите” за пореден път реагира блестящо, осуетявайки опита му.

 

В края на първата част пред Садио Мане се откри пространство. Той обаче отправи доста разочароващ удар от дистанция.