Евертън и Тотнъм завършиха 1:1 в последния мач от 20-ия кръг на Премиършип. „Карамелите“ могат да съжаляват, че изпуснаха да спелят трите точки в срещата. „Шпорите“ в същото време изостанаха от първите три отбора в класирането.

Тотнъм бе близо до това да поведе в резултата в 9-та минута, когато Хари Кейн отправи много хубав далечен удар, но топката срещна десния стълб на вратата на Тим Хауърд.

Евертън поведе в резултата в 22-та минута, когато Лейтън Бейнс с прецизен пас намери Ромелу Лукаку в наказателното поле на Тотнъм, където нападателят с глава свали към Аарън Ленън, а той с много хубав удар изпрати топката в десния ъгъл на вратата на Уго Лорис.

В 30-та минута Кристиан Ериксен подаде към Бен Дейвис, който стреля от дъгата на наказателното поле на Евертън, но топката разтресе напречната греда.

Все пак Тотнъм успя да изравни резултата в първата минута на добавеното време на първата част. Тоби Алдервайрелд с дълъг пас намери Деле Али, който веднага овладя топката и я изпрати във вратата на Тим Хауърд.

Тотнъм можеше да направи пълен обрат в 52-та минута, но ударът на Хари Кейн не намери целта.

Мухамед Бешич отправи много хубав далечен удар в 79-та минута, но Уго Лорис успя да избие в корнер. След изпълнението на ъгловия удар Фунес Мори стреля с глава, но встрани от левия стълб на вратата на Тотнъм.

Евертън бе близо до това да измъкне победата в края на мача, когато във втората минута на добавеното време Ромелу Лукаку стреля, но неточно в аут.

Последва нова възможност пред „карамелите“. Първо ударът на Лукаку бе блокиран, а след това Уго Лорис спаси шута на Жерар Деулофеу.

Тотнъм е на четвърто място в класирането с 36 точки, докато Евертън е единайсти с 27 точки.