Нюкасъл и Евертън завършиха наравно 1:1 в мач от междинния 31-и кръг на Висшата лига. Александър Исак даде аванс на "свраките" в 15-ата минута, а малко преди края Доминик Калвърт-Люин изравни от дузпа. В 58-ата минута гол на Дан Бърн беше отменен заради засада. 

Нюкасъл остава на осмо място във временното класиране с 44 точки, докато Евертън събра 26 точки и се отдалечи на 4 пункта от зоната на изпадащите. 

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Двубоят започна с отлична възможност за домакините. Във 2-ата минута Джейкъб Мърфи се озова на стрелкова позиция в наказателното поле, но Джордан Пикфорд спаси. Пет минути след това Абдулай Дукуре засече подаване на Дуайт МакНийл, но ударът му мина опасно покрай вратата. Малко след това удар с глава на Джеймс Тарковски мина опасно покрай целта. 

Нюкасъл поведе в 15-ата минута. Тогава Александър Исак осъществи самостоятелен пробив и с удар от 10-11 метра вкара за 1:0. В 28-ата минута шут на Мърфи мина покрай вратата. 

В края на първата част и пред двата отбора се откриха добри възможности за гол. Първо Мартин Дубравка се справи с опасен удар на Дукуре. Малко след това Пикфорд отрази шут на Мърфи. 

В продължениет на първата част опасен удар на Исак беше блокиран от защитник в синьо. 

В 58-ата минута футболистите на Нюкасъл вкараха втори гол чрез Дан Бърн, който обаче беше отменен заради засада. В 66-ата минута шут на Джеймс Гарнър профуча над вратата. 

Девет минути след това Пикфорд се намеси решително, след като Бруно Гимараеш се озова непокрит в наказателното поле и отправи удар, с който стражът успя да се справи. 

В 84-ата минута Евертън поиска дузпа за нарушение срещу Ашли Йънг. Първоначално съдията даде сигнал играта да продължи, но след намесата на ВАР посочи бялата точка. Зад топката застана Доминик Калвърт-Люин, който не сбърка за 1:1.