Евертън и Кристъл Палас сложиха точка на 25-ия кръг на английската Висша лига с равенство 1:1 на „Гудисън Парк“ в понеделник вечер. И двете попадения паднаха през втората част, когато Джордан Аю откри за лондончани със страхотен удар в 66-ата минута, но Амаду Онана донесе точката за „карамелите“ в 84-ата минута.

Срещата мина под знака на новия мениджър за „орлите“ Оливер Гласнер, който беше на трибуните. Както е известно, от Кристъл Палас обявиха по-рано, че се разделят с Рой Ходжсън, а австриецът ще поеме юздите на „Селхърст Парк“.

Снимки: Gulliver/GettyImages
56 снимки

Първата по-интересна ситуация в двубоя бе в 15-ата минута, когато Абдулай Дукуре стреля към вратата от границата на наказателното поле, но тя прелетя покрай лявата греда. В 23-ата минута Дуайт МакНийл завъртя брилянтно центриране към Доминик Калвърт-Люин, чийто удар с глава обаче премина на сантиметри покрай вратата.   В 38-ата минута Жан-Филип Матета стреля с глава, но ударът му бе блокиран.

През втората част динамиката на терена се промени и двата отбора започнаха да изглеждат по-опасни, което доведе и две попадения.

В 66-ата минута Кристъл Палас поведе в резултата. Тогава  Джордан Аю получи от Жан-Филип Матета и с красиво изпълнение от средна дистанция прати топката в десния ъгъл на вратаря Джордан Пикфорд за 0:1.

„Карамелите“ обаче натиснаха и шест минути преди края на двубоя изравниха. Дуайт Макнийл центрира от корнер, където на втора греда Амаду Онана изпревари вратаря Сам Джонстън и засече с глава, за да оформи крайното 1:1.

По този начин лондончани сложиха край на серията си от две последователни поражения, докато мърсисайдци не познават вкуса на успеха във вече цели осем поредни шампионатни мача. В класирането равенството не помогна много на двата отбора, като Евертън събра 20 точки и излезе точно над чертата на 17-ата позиция, макар че и 18-ият Лутън Таун е със същия актив, а „шапкарите“ имат и мач по-малко. Кристъл Палас пък е 15-и с 25 пункта.