Отборите на Евертън и Нотингам Форест се класираха за четвъртия кръг на Купата на Футболната асоциация, след като спечели реваншите си в третия кръг.

"Карамелите" имаха равностойна битка с друг елитен тим - Кристъл Палас, но бяха по-настойчиви пред своята публика на "Гудисън Парк" и в крайна сметка се наложиха с 1:0. Единственото попадения в двубоя реализира Андре Гомеш в 42-та минута. В следващия кръг тимът на Шон Дайш ще посрещне Лутън Таун на 27 януари.

Напред продължава и Нотингам Форест след успех при гостуването си на Блекпул с 3:2 след продължения. Третодивизионният тим навакса изоставане от два гола, за да вкара мача в продължения, но там играчите на Нуно Санто нанесоха решителен удар чрез централния нападател Крис Ууд в 110-та минута, за да стигнат до успеха. На 26 януари Форест ще гостува не подвизаващия се в Чемпиъншип Бристъл Сити.

В другия мач от миналата вчера Норич Сити победи Бристъл Роувърс с 3:1 като гост. Наградата за "канарчетата" е визита на Ливърпул на "Анфийлд" в четвъртия кръг.