Отборът на Евертън преодоля съпротивата на Родъръм Юнайтед и го победи с 2:1, след продължения, в мач от третия кръг на турнира за ФА Къп на своя стадион „Гудисън Парк“. Джен Тосун изведе „карамелите“ напред още в деветата, но Матю Олосунде изравни в 56-ата минута. Още в третата минута на първото продължение обаче Абдулай Дукуре вкара победното попадение за домакините.

Евертън започна добре и още в самото начало удар на Андре Гомеш премина покрай вратата на гостите.

В деветата минута младият Антони Гордон даде чудесен извеждащ пас за Дженк Тосун, който пое добре топката и от границата на наказателното поле я копна отлично покрай излезлия да го пресрещне Джамал Блекман и откри – 1:0.

След попадението обаче предпоследният в Чемпиъншип имаше силни минути, като удар на Майкъл Смит премина над вратата, а стражът на домакините Робин Олсен спаси удари на Матю Олосунде и Даниел Барласер в рамките на няколко секунди.

Gulliver/GettyImages
48 снимки

Още в началото на втората част Родъръм поискаха дузпа за нарушение срещу нахлулия в наказателното поле Мтю Олосунде, но съдията остана безмълвен.

В 56-ата минута усилията на гостите дадоха резултат, след като Смит напредна, опита да пусне към Олосунде в наказателното поле, топката се отклони от Том Дейвис, но все пак попадна в играча на Родъръм и я промуши в долния десен ъгъл на Олсен за 1:1.

След попадението играчите на Карло Анчелоти опитаха да наложат натиск, но той не се оказа много ползотворен.

Домакините успяха да се доберат до попадение в 83-ата минута след центриране отдясно от фаул, Тосун успя да изпревари защитниците и да отбележи. Впоследствие попадението бе отменено заради засада след преразглеждане със системата ВАР.

Така се стигна до продължения, в които „карамелите“ започнаха по най-добрия начин.

Само три минути след началото те успяха отново да излязат напред в резултата, след като Хамес Родригес изведе блестящо Абдулай Дукуре и той се разписа без проблеми сам срещу вратаря за 2:1, което се оказа и крайния резултат в сблъсъка.