След бележит пропуск на Доминик Калвърт-Люин през първото полувреме и три безответни гола през второто, Евертън успя да подчини с категоричното 3:0 гостуващия Нюкасъл Юнайтед в мач от 15-ия рунд на Висшата лига.

По този начин „карамелите“ записаха две поредни победи в английския футболен елит за първи път от повече от година насам. Дуайт МакНийл откри резултата за домакините след остър удар в 79-ата минута, а Абдулай Дукуре удвои актива на Евертън в 86-ата след пас на Джак Харисън.

В шестата минута от добавеното време на срещата пък португалецът Бето реализира първия си гол с екипа на „карамелите“ във Висшата лига и оформи крайния резултат срещу клетите „свраки“. Нюкасъл не успя да затрудни съперника, като тимът на Еди Хау е тотално обезкървен след редицата контузии, които сполетяха „джордитата“.

Знаков момент от срещата обаче ще остане гигантският пропуск на Калвърт-Люин в 39-ата минута, след като нападателят не успя да се разпише от няколко метра от вратата на съперника.

Успехът извади Евертън от опасната зона и тимът вече е 17-и с 10 точки, докато Нюкасъл след този кръг е седми с 26 точки, на десет за лидера Арсенал и четири зад четвъртия Манчестър Сити.