Ливърпул действа много бързо и закупи Доминик Собослай преди да му „изтече“ откупуващата клауза от 70 милиона евро от РБ Лайпциг и вече той официално е играч на 19-кратния шампион на Англия. Цялата сага се разви в рамките на четири дни, след което 22-годишният полузащитник стана второто лятно попълнение за „червените“ след акостирането на Алексис Мак Алистър.

Собослай призна при представянето си, че няма търпение вече да играе за новия си отбор, като Ливърпул съвсем скоро се събира за летния си лагер. Първоначално на тренировъчния терен AXA ще започне малка група играчи, като те ще се съберат идната събота, докато Собослай призна, че ще започне тренировки на 11-и юли.

Той ще бъде част от „втората вълна“ футболисти, които бяха част от националните си отбори, след като новият №8 беше капитан за Унгария по време на европейските квалификации през юни. В интервю в неговата родина той обясни програмата си. „Тренирах в понеделник, но имах някои админситративни неща. Също така трябваше да си харесам място за живеене“, каза той пред Nemzeti Sport.

“След това се върнах до Лайпциг и трябваше да си събера нещата, да се сбогувам с бившия си клуб, да благодаря на всички за подкрепата, любовта и куража, след което отидох в Будапеща. Най-късно на 10-и юли ще бъда обратно в Ливърпул, защото на 11-и ми е първата тренировка с моя нов отбор“, продължи Собослай.

Именно на 11-и ще дойдат почти всички футболисти при Юрген Клоп, като само Къртис Джоунс и Харви Елиът ще започнат по-късно поради ангажиментите им на Европейското първенство до 21 години, което се играе в момента.

Първите дни на подготовката ще премине с тестове преди „червените“ да пътуват до Германия за тренировъчен лагер с две приятелски срещи, където по всяка вероятност неофициални дебюти ще запишат Мак Алистър и Собослай.

Унгарецът все пак очаква да отнеме малко време да разбере новите изисквания, които ще има към него на „Анфийлд“.

„Ще опитам да прогресирам стъпка по стъпка. Със сигурност ще ми трябва малко време да използвам ритъма на Премиър лийг, начинът на Ливърпул и идеите на Юрген Клоп. Възможността да играя е най-хубавото нещо при всички случай. Искам да вкарам много голове, да подавам за много такива и да радвам феновете. Искам привържениците да са доволни, че съм част от този клуб“, завърши полузащитникът.