Нападателят на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг ще бъде глобен от клуба за закъснението си преди дербито на Северен Лондон с Тотнъм Хотспър. Както е известно, габонецът не взе участие при успеха с 2:1 на „артилеристите” над „топчиите” в неделя вечер, след като е „станал жертва” на кошмарния лондонски трафик.

31-годишният Обамеянг изгледа успеха на своите съотборници от пейката и бе оставен там заради ‘дисциплинарния правилник’ на клуба от „Емиратс”. Легендата на Арсенал Фреди Люнгберг призна, че според него става дума за закъснение, но подчерта, че тезата му е изградена на база опита му и не може да бъде категоричен. Думите бяха изречени в студиото на Sky Sports по време на срещата.

Мениджърът Микел Артета отказа да коментира причината след края на мача, казвайки само, че в клуба следват правилата. Питър Кинг публикува снимка в Twitter, показвайки защо Обамеянг е закъснял за събирането със съотборниците си. „Ако някой се чуди защо Обамеянг е наказал за закъснението си за мача, това е той, хванат в трафика, в 12:04 на Мусуел Хил”, написа Кинг в своя профил, прилагайки снимка на зрелищното LaFerrari.